iStoma integrează E-Factura

Înregistrarea firmei în SPV ANAF pentru e-Factura

Pentru a putea folosi sistemul RO e-Factura este necesar să înregistrați firma dumneavoastră în SPV ANAF.

Dacă dumneavoastră colaborați cu un specialist contabil care are permisiune de acces în Spațiul Privat Virtual al afacerii dumneavoastră, procedurile devin mai ușoare. Contabilul, în mod obișnuit, gestionează deja depunerea tuturor declarațiilor pentru compania dumneavoastră în SPV, utilizând propriul său certificat digital. El poate să vă sprijine și cu transmiterea e-Facturilor în două moduri:

  • fie încărcându-le direct în numele dvs;
  • fie furnizându-vă asistență inițială pentru activarea integrării e-Factura prin intermediul iStoma.

După ce această integrare este funcțională, veți avea posibilitatea să generați și să trimiteți automat e-Facturile direct din aplicația noastră, eliminând necesitatea accesării manuale a SPV de fiecare dată când trebuie să expediați o e-Factura.


Cum puteți să vă ocupați chiar dumneavoastră de înregistrarea firmei în SPV ANAF?

În primul rând, veți avea nevoie de un certificat digital pentru ANAF. Numai după ce obțineți acest certificat digital, veți putea efectua înregistrarea în Spațiul Privat Virtual (SPV).

Pentru achiziționarea unui certificat digital puteți beneficia de parteneriatul nostru cu certSIGN. Aveți link-urile de achiziție mai jos, pentru certificat tip TOKEN și certificat digital CLOUD.

Link-ul de achiziție pentru certificatele pe TOKEN USB:
https://emitere2.certsign.ro?code=kyepwMwVdhDHjw465873

Link-ul de achiziție pentru certificatele în CLOUD:
https://paperless.certsign.ro?code=AGDykzxMvKZfsv476893

În cazul în care veți achiziționa certificatele folosind link-urile de mai sus, cei de la Certsign, vor dona 10% din valoarea semnăturii electronice către FUNDAȚIA ISTOMA.


Cum obțineți accesul în SPV ANAF pentru firma dumneavoastră?

După ce ați obținut certificatul digital, intrați pe site-ul ANAF accesând link-ul următor:
https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/acasă


Trebuie să aveți la îndemână următoarele:

  • certificatul digital pe care tocmai l-ați obținut;
  • copie după CI;
  • un document din care să reiasă calitatea dumneavoastră în firmă: reprezentant legal (administrator, deținător de PFA), împuternicit sau reprezentant desemnat.

Din meniul orizontal, dați click pe Servicii Online și selectați “Înregistrare utilizatori”.


În pagina nou deschisă dați click pe caseta SPAȚIU PRIVAT VIRTUAL și selectați “Inregistrare/Inrolare persoane fizice/juridice și alte entități fără personalitate juridică în Spațiul Privat Virtual”


Mergeți cu mouse-ul (fără să dați click la început) pe caseta PERSOANE JURIDICE ȘI ALTE ENTITĂȚI FĂRĂ PERSONALITATE JURIDICĂ, se va afișa un mic meniu, din care dați click pe “Înregistrare utilizatori persoane juridice și alte entități fără personalitate juridică”.


Se va deschide o pagină nouă, în care dati click pe “Înregistrare utilizatori cu certificat digital”.


Se va deschide o cerere pe care va trebui s-o completați.


Completați toate câmpurile solicitate în cerere și trebuie atașate documentele solicitate:

  • documentul de confirmare, adică fix documentul pe care l-ați obținut deja atunci când ați primit certificatul digital.
  • încarcați o arhivă zip cu documentele justificative (copia dupa CI, documentul care dovedește calitatea dumneavoastră în companie)
  • completați codul de validare și la final dați click pe buton pentru a trimite cererea.

În cazul în care nu aveți documentul de confirmare, atunci trebuie obținut. Așadar va trebui să dați click pe “Descărcați documentul de confirmare”.


Completați formularul editabil, odată completat, formularul are nevoie de două semnături: semnătura dumneavoastră digitală prin intermediul certificatului digital tocmai obținut, dar și contra-semnătura furnizorului de la care ați obținut certificatul digital.

La final, reveniți în pagina cu cererea și încărcați documentul de confirmare, după care treceți la ultimii doi pași.

După ce trimiteți cererea ar trebui să primiți un mesaj de confirmare direct pe site-ul ANAF, dar și pe adresa de email pe care ați trecut-o în cerere. Apoi așteptați ca ANAF să vă aprobe cererea. Aprobarea poate dura de la câteva ore la câteva zile.


Disclaimer:

Pentru întrebări și detalii legate de certificatul digital, luați legătura cu furnizorul de certificat digital.

Pentru întrebări și detalii legate de SPV ANAF, completați formularul de contact pus la dispoziție de ANAF, https://www.anaf.ro/asistpublic/ .


Felicitări, ați reușit să vă creați cont în SPV! După ce primiți răspuns de la ANAF cu aprobarea cererii, reveniți în aplicație să finalizați integrarea iStoma la RO e-Factura.

Emiterea facturilor din iStomaiStoma is typing ...
Vrei să discuți cu A.I.?
1

iStoma

Online

×
Prin utilizarea chat-ului, sunt de acord cu Termenii și Politica de Confidențialitate